Köszöntő

Polgármesteri köszöntő

Egy olyan kistelepülés polgármestereként köszöntöm Önöket, mely hazánk nyugati régiójának avarkori múlttal rendelkező községe. Ezt bizonyitja a község belterületén feltárt, eredetileg 1800 sírt számláló avarkori temető, melyet bemutató kamaramúzeum a kultúrházban megtekinthető.

Településünkről az első írásos megemlékezés 1284-ből való. Lakossága a földrajzi adottságokból adódóan hosszú évszázadokon keresztül földműveléssell és állattenyésztéssel foglalkozott. Népessége 400-700 fő között mozgott, a társadalmi berendezkedéstől függően.

Szombathely közelsége döntő módon befolyásolja a foglalkoztatottságot, a közművelődés és kultúra helyi megnyilvánulását hosszú idő óta. A Surány patak partján elterülő település két falurészből Kisasszonyfa és Nagyasszonyfa néven 1939-ig létezett, majd Vasasszonyfa néven egyesült. Középkori temploma 1958-ban volt 500 éves, 1990-ben volt utoljára renoválva. A települést kizárólag katolikusok lakják a XVII. század óta.

Honlapon történő megjelenésünk az e-ügyintézés előszele. A programok az elektronikus ügyintézés, az elektronikus önkormányzat megteremtésére irányulnak. A program célja, hogy a lakosság számára lehetővé váljon az elektronikus ügyintézés, A másik fő cél, hogy az önkormányzati hivatalokon belül az elektronikus ügyintézés legfontosabb elemei megvalósuljanak, tehát a papíralapú ügyintézésről egy sor kérdésben át lehessen állni a papír nélkülire. El kell érni azt is, hogy a vállalkozások elektronikus úton kaphassanak gyors információkat, különböző hivatalos ügyeiket az önkormányzatoknál elektronikus uton tudják elintézni.

Figyelmükbe ajánlom tehát ezt - az idők folyamán egyre bűvülő és igényessé váló - honlapot, melyen ha barangolnak, megismerhetik településünk múltját és nevezetességeit, tárgyi és szellemi emlékeit, ugyanakkor mindig friss információt találhatnak az önkormányzat munkájáról éppúgy, mint a gazdasági és kulturális élet eseményeiről.


Kellemes időtöltést kívánok Önöknek, abban bízva, hogy egyszer személyesen is ellátogatnak községünkbe.
 

Desits József  
polgármesterÖnkormányzat Vasasszonyfa - Magyar