Koronavírus tesztelés

2020. május 07., 12:41

Kedves Vasasszonyfaiak!

Bizonyára értesültek róla, hogy községünk is kiválasztásra került az új típusú koronavírus elleni küzdelem keretében indított fertőzöttségtesztelésben.

Az új koronavírus-járvány, amely rövid idő alatt világméretűvé vált, alapvetően változtatta meg mindannyiunk életét. Hazánk négy, orvosokat képző egyeteme – a Semmelweis Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Debreceni Egyetem – és a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) közreműködésével kérdőíves felméréssel támogatott szűrővizsgálatot indított a 14 éves és annál idősebb lakosok körében.

A kutatás célja, hogy pontosan, az egész országra érvényes módon feltérképezze a koronavírus-fertőzés elterjedtségét. A naprakész tudományos adatok kulcsfontosságúak a járvány sikeres leküzdésében, az egészségügyi dolgozók munkájában és a megalapozott döntések meghozatalában egyaránt.

A tesztelések időtartama két hét, május 1. és május 14. között várható

Az érintett vagy érintettek értesítése postai, telefonos vagy egyéb úton történik. Kérem, és biztatom Önöket, hogy amennyiben lehetőség kínálkozik a tesztelésre, éljenek vele, támogassák ezzel is a vírus elleni hatékony fellépést!

Amennyiben kérdésük van, vagy segítségre szorulnak, keressenek a már ismert elérhetőségeken!

06304482635, vasafa.polgm@gmail.com

 

Köszönettel

                                                                                                          Katavics András s.k.

                                                                                                            polgármester
« Vissza az előző oldalra!


Önkormányzat Vasasszonyfa - Magyar