TÁJÉKOZTATÓ

2020. november 26., 10:17

a jelenleg érvényes veszélyhelyzeti eljárási rendről

Magyarország Kormánya 2020. 11. 24-től minden hétköznap 09.00 óra és 11.00 óra között, illetve szombaton és vasárnap 08.00 óra és 10.00 óra között bevezeti az idősek vásárlási sávját. Ebben az időintervallumban csak 65 év felettiek léphetnek be az alábbi üzletekbe (élelmiszer, drogéria és gyógyszertár).

 

A közösségi terjedés megfékezése érdekében továbbra is kerüljük azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak. Lehetőleg tartsuk a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossunk kezet. Akinél külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt hatósági házi karantént rendeltek el, az szigorúan tartsa be. Bárki, akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon, és telefonon értesítse háziorvosát.

 

Magán- és családi rendezvények (például: születésnap) 10 főig megrendezhetőek. Temetés legfeljebb 50 fővel tartható meg. Esküvők lakodalom nélkül rendezhetőek meg, azonban az eseményen csak meghatározott személyek vehetnek részt.

 

Minden gyülekezés tilos.

 

A szabadidős létesítmények használata tilos, beleértve különösen a fitnesztermeket, fedett uszodákat, múzeumokat, könyvtárakat, mozikat és állatkerteket, korcsolyapályákat.

 

Este 8 óra és reggel 5 óra között kijárási tilalom van érvényben, mindenkinek haza kell érnie este 8 óráig. A kijárási tilalom alóli mentesülés egyik esete a munkavégzés, amelyet azonban igazolni szükséges. Igazolásminta: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/kijarasi-tilalom-alatti-munkavegzesrol-szolo-igazolas-letoltheto-igazolas-minta

 

Az üzletek – a gyógyszertárak és a benzinkutak kivételével – este 7 óráig maradhatnak nyitva, és utána a kijárási tilalom lejártával, tehát leghamarabb reggel 5 órakor nyithatnak ki. A rendeletben nem említett szolgáltatók és szolgáltatások (például fodrász, masszőr, személyi edző) a szokott rendben működhetnek a kijárási tilalom szabályai mellett.

A rendőrség szigorúan ellenőrzi a szabályok betartását, pénzbírságot szabhat ki, és azokat a helyeket, ahol nem tartják be az előírásokat, bezárja.

 

Kérem a hozott intézkedések szíves betartását! Vigyázzanak magukra és egymásra!

 

Vasasszonyfa, 2020. 11. 24.

 

                                                                            Katavics András

                                                                              polgármester
« Vissza az előző oldalra!


Önkormányzat Vasasszonyfa - Magyar